2013. január 9., szerda

G.Cs.: (Órai) Várady Szabolcs

G.Cs.: (Órai) Várady Szabolcs:    Szerintem ez a vers a "Carpe Diem" értelmezésének a harmadik formája a már megbeszélt 2 (Élvezd&Horatius) mellett.A pillanat örömét tartj...

3 megjegyzés:

  1. Nos, szerintem van benne valami, hogy ki kell élvezni a mai napot de az is igaz hogy a jövőre is gondolni kell. Mert ha nem gondolunk a jövőre, a következményekre akkor az idő magával sodor minket és nem mi uralkodunk saját magunkon.
    Van néhány ember aki csak az italnak él, annak szerintem elvonókúrára kellene mennie. Van az a szólás is:"Az ital jó szolgáló, de rossz mester". Ebből az idézetből arra következhetünk hogy az ital lehet feszültség oldó. Tudósok bebizonyították azt is hogy 1 deciliter vörösbor naponta egészséges, mert segíti a vérképződést.

    VálaszTörlés
  2. Én teljesen egyetértek azzal, amit Csaba írt, szerintem azért is fontos előre gondolkodnunk, hogy ne csak a jelent, hanem a jövőt is tudjuk élvezni.
    Ennek ellenére azt gondolom, hogy nem szabad folyamatosan a jövőnkön gondolkozni, mert akkor a jelent tehetjük szörnyűvé.
    Szerintem tehát akkor élhetünk boldog életet, hogyha az arany középutat választjuk, tehát élvezzük az életet, ugyanakkor előretekintőnek is kell lennünk, tehát úgy meghozni döntéseinket, hogy azokkal a jövőben is egyetértsünk.

    VálaszTörlés
  3. Lehet élvezni a napot, de szerintem a jövőre is gondolni kell. Ez a vers se azt mondja, hogy éljünk teljesen a mának, mert ez rosszul is üthet ki.
    "most, hogy az idő ilyen őszbe fordult." Ez a sor elárulja, hogy nem megy nagyon jól, és az is, hogy erősebb italt, vodkát iszik, nem azért mert jól akarja érezni magát. Gázkonvektorról ír, mert az van neki is. Valószínű nem telt kályhára, vagy valami jobb fűtésre.
    Szerintem úgy írta a verset, hogy az 1. versszakban még elég józan volt, de a másodikban már nem egészen. Az enyhe káromkodás is erre utal;
    Amit Csaba írt, hogy "egyedül a jelent befolyásolhatjuk a cselekedeteinkkel", szerintem egyáltalán nem igaz, mert a cselekedeteinkkel a jövőt is befolyásoljuk.

    VálaszTörlés